Kérdésed van? Hívj minket! +36203210172

Írj emailt: [email protected]

Találkozzunk személyesen: 1013 Budapest Döbrentei utca 6.

ALKAT TANÁCSADÁS

"I" - egyenes alkat

Illéssy Lenke
"I" - egyenes alkat

I, EGYENES

 

I, egyenes  testalkatod van, ha:  

- vékony vagy ( és/ vagy esetleg magas is), test részleteid inkább szögletesek, mint kerekdedek. 

- kicsit fiús, inas a testalkatod

-hasonlítasz a modellekhez

- vállad és csipőd közel ugyanolyan szélesek, de derekad egybefüggő,derékvonal nélküli.. 

- melleid átlagos méretűek vagy inkább kisebbek

- karod vékony, inas

- hasad lapos

- melled és a csípőd körmérete közel azonos .Csípőd egy hajszálnyit keskenyebb, mint  a vállad.

- szép ívű, vékony lábszárad van

- vállaid normál méretűek, kicsit szögletesek, egyenesek, de nem feltűnően szélesek.

- hátad normál szélességű

- derekad alig hangsúlyos. Csípő és a derék arányod közel azonos mértékű ( 15-20 centiméter a külöbség) 

- feneked inkább lapos, nem gömbölyded

- vékony, hosszú lábaid vannak

 

Hízás:

Felesleges plusz kilók általában először a derekad tájékán jelentkeznek

Ha alapvetően ‘I’ vagy ‘Y’ alkatú vagy, a várandósság alatt megváltozik a tested és nyomot hagyhat a hasadon. . Ezzel az alkatod eltolódik az “O”, azaz kerek alkat felé. Ilyenkor már a kerek alkatra vonatkozó szabályok is érvényesek rád.

 

Váll-csípő arány:

Vállad és csőd közel ugyanolyan szélesek

 

Alkat leírása:

Szerencsés alkat vagy: vékony, csontos vagy, vonalaid inkább szögletesek, mint lágyak, kerekdedek. Szinte minden jól áll neked. 

A divattervezők, divatházak is ezért szeretik bemutatni a kicsit fiús, vékony modelleken a kreálmányaikat.. 

 

Cél az öltözködésben:

Cél, hogy az egyenes formáidat lágyabbá, ívesebbé tegyük. Ahhoz, hogya kisfiús alkatodat nőiesebbé, lágyabbá varázsoljuk, optikailag a csípődet szélesebbé, a melleidet nagyobbá, a derekadat keskenyebbé kell varázsolni szabásvonalakkal, bőségekkel, kiegészítőkkel.

 

Mit vegyél, és mit ne vegyél fel:

Olyan ruhadarabokat válassz, amelyek nőiesek, valamint kiemelik a csípődet,melleidet és egy kicsit lágyítják a szögletes vonalaidat. Szerencsés vagy, sok mindent tusz hordani.  Ha lezserebb ruhákat kedveled, fel tudsz venni oversize darabokat is, hiszen karcsú vagy és a lábaid is vékonyak. Egy vastagabb (ne túl vastag, ne túl vékony) övet is tehetsz a derekadra. Felvehetsz testhezálló, darabokat is. Figyelj arra, hogy a ruha dereka enyhén karcsúsitott legyen, és felül, a mellnél, illetve alul, a szoknya résznél történjen valami ( bőség, zseb, fodor, hajtás, húzás, szabásvonal), ami elvonja az emberek tekintetét az egyenes derekadról.

Számodra előnytelen, ha nagyon hangsúlyozod a derekadat. Ilyen például a szűk szoknya, vagy nadrág, a testhez álló ruha elasztikus anyagból. Kerülnöd kell a vastag öveket, a csípőnadrágokat, mert ezek még jobban nyújtanak,a köpenyruhát és az egyenes vonalú ruhákat, mert a derekat nem hangsúlyozzák. Szintén felejtsd el az egyenes szabású kabátokat és a hosszú, tunikaszerű felsőket.

 

Milyen anyagokat viselj: 

Válassz inkább vastagabb szövésű anyagokat, amiket egymásra vehetsz (réteges öltözködéshez). Ha mellben erősebb vagy, lágyabb anyagokat hord.

Anyagok, amik jól állank neked: pamut és vászon, gabardin, finom gyapjú és könnyed tweed,gyapjúkrepp és szövött gyapjú szatén és selyem, gyűrt anyagok, laza szövésű vagy kötésú textilek

A választott ruhadarab legyen kicsit sűrűbb szövésű, aminek van tartása.

 

Milyen színeket használj:

Felül és alul is a világos szinárnyalat ugyanolyan jó, mint a sötét. A lényeg, hogy a derekadnál legyen sötétebb részlet (pl öv), igy tudod optikailag keskenyíteni ezt a testrészedet.

 

Milyen minta előnyös:

Bátran alkalmazhatsz mindenféle mintát és formát az öltözködésedben. Az op art, keresztben csíkos, kockás és a geometrikus alakzatok éppúgy szóba jöhetnek, mint a romantikus de diszkrét virágminták, pöttyök. A hosszanti csíkozást viszont kerüld!

Az alsó ruhád lehet akár mintás (nagykockás, virágmintás) is, mivel keskeny a csípőd és  vékony a lábad. 


Öltözködési tippek:

A cél, hogy az öltözettel az egyenes derekadat lágyítsad. Ezt a derekat enyhén követő, karcsúsított szabásvonallal tudod elérni A felsődön a minták, szabásvonalak inkább a melledet, válladat erősítsék. Választhatsz lezser, határozatlan szabású ruhadarabot is, de akkor egy vékony övvel a derekadon fogd le a bőségeket. 

 

Kabát:

A hosszabb kabát jól szabott legyen, karcsúsított; enyhén A vonalú, némi hangsúllyal deréktájon ( pl gomb vagy húzás). A nagy gallér kiemeli a válladat és a szép arcodat, a nagy zseb a csípődet, az asszimetrikus záródás pedig optikailag keskenyíti a derekadat

Ezeket az ILLEOLLA kabátokat ajánlom: fioda, fioda bike, fiodella bike, fabiola, fabiana, fay, fannie, ozora, gertrud, fortuna, fiodi bike mellény, franci mellény

Blézer,dzseki:

Olyan dzsekiket válassz, amik a derékvonaladat enyhén követik. A kiskabátjaid derékig érjenek, részletgazdagok legyenek (pl  zseb, szabásvonal, stb). 

Gallér:

Gallérral bátran bánhatsz. Jól áll a széles, nagy gallérú ruha, kabát is.. 

Dekoltázs:

Előnyös a V, a kerek és a csónaknyak is mert ezek erősíti a vállakat, a szép nyakadat hangsúlyozzák. 

Kiegészítők:

Bátran jöhetnek a bizsuk, a nagy láncok, medálok, fülbevalók,sálak, stólák a vállon, hogy szélesebbnek tűnjön a vállad. Az övekkel viszont óvatosan bánj: sötétebb színeket válassz és keskenyebb övet, hogy derekad keskenyebbnek látszódjon.  Egy testhezálló, derékban szűkített ruhához kiváló választás.

Ujj:

Jól áll a buggyos ujjú blúz, illetve az egyenes, szűkített, feszes, bevarrott ujjú ruha is

Felső:

Inged legyen kitűrve; derékvonalat enyhén kövesse. mindenképpen egyen szűkítő varrás benne és kövesse a derék vonalat. A  vállon-mellen-dekoltázsnál történjen valami (fodor, gallér, minta, húzás, stb,)

Ruha:

Jól állnak a nyakpántos pólók, ruhák, a mell és derék között vágott ruhák, felsők és azok a ruhák, amik derékban szűkítettek.A ruhád legyen egyszerű, testhezálló, ne túl szűk. Szűkítő varrásokkal és díszítésekkel  játhatsz. 

A lényeg, hogy felül a dekoltázsnál történjen valami, illetve a ruha szoknya része ne legyen egyenes, hanem lefelé bővülő.

Szoknya:

Szerencsés vagy, mert az oszlop  alkat legtöbbször hosszú lábakkal párosul, ami lehetővé teszi, hogy miniszoknyát viselelj.A miniszoknya remekül szélesíti a csípőt, és nőies alakot kölcsönöz. A harangszoknya, vagy hordószoknya, hagymaszoknya is jó választás.Jól állnak még a magas derekú szoknyák, amik derekadtól lefelé bővülnek, vagy akár a körszoknya is, Továbbá a rakott szoknyák, levasalt berakású, redőzött,derékban ráncolt, húzott szoknyák is jók.

Nadrág: 

sokfajta nadrágot tudsz hordani: ”A” vonalú , bő szárú vagy trapéznadrág, csőnadrág, derékban húzott nadrág, magas derekú nadrág, karcsúsított és nagy zsebes nadrágot is. A lényeg, hogy a vékony lábaidat kihangsúlyozza, a csípődet zsebekkel, hajtásokkal erősítse

Cipő:

többfajta cipő is jól áll neked: lapos, középmagas és magas