Kérdésed van? Hívj minket! +36203210172

Írj emailt: [email protected]

Találkozzunk személyesen: 1013 Budapest Döbrentei utca 6.

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek - ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával!

Ha a jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a honlap használatával, az egyes termékekkel, a vásárlás menetével kapcsolatban kérdése merült fel, vagy amennyiben egyedi igényét szeretné velünk megbeszélni, úgy kérjük, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén!

A Szolgáltató (Eladó, Vállalkozás) adatai

Név: ille - olla Kft.

Székhely: 1013 Budapest Döbrentei utca 6. 3.em 4..

Nyilvántartásba vevő hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 01-09-925283

Adószám: 14902390-2-41

Képviselő: Illéssy Lenke

Telefonszám: +36203210172

E-mail: [email protected]

Honlap: https://ille-olla.hu

Bankszámlaszám10300002-13438243-00014904

Adatvédelmi nyilvántartási szám: 14902390-1413-113-01

Tárhelyszolgáltató adatai

Név: UNAS Online Kft.

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Elérhetőség: [email protected]

Weboldal: https://unas.hu

Vonatkozó jogszabályok

A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:

 • 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
 • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
 • 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
 • 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
 • 45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól    
 • 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
 • 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
 • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
 • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról
 • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)
 • A fogyasztó és vállalkozás közötti, az áruk adásvételére, valamint a digitális tartalom szolgáltatására és digitális szolgáltatások nyújtására irányuló szerződések részletes szabályairól szóló 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet

Az ÁSZF hatálya, elfogadása

A közöttünk létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok rendelkezései mellett – a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) határozzák meg. Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és bennünket illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF rendelkezéseit. 

Szerzői jogok

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak a  weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet.

Részleges érvénytelenség, magatartási kódex

Ha az ÁSZF valamely pontja jogilag hiányos vagy hatálytalan, attól még a szerződés további pontjai érvényben maradnak és a hatálytalan vagy hibás rész helyett a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandóak.

Az Eladónak nincs a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

Az Áruk lényeges tulajdonságaira vonatkozó tájékoztatás

A honlapon a megvásárolható Áruk lényeges tulajdonságairól az egyes Áruknál szereplő leírásokban adunk tájékoztatást.

Az adatbeviteli hibák javítása - Felelősség a megadott adatok valóságáért

Önnek a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van az Ön által bevitt adatok módosítására (a böngészőben a vissza gombra kattintva az előző oldal nyílik meg, így akkor is javíthatóak a bevitt adatok, ha Ön már a következő oldalra lépett).

 Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön felelőssége, hogy az Ön által megadott adatok pontosan kerüljenek bevitelre, hiszen az Ön által megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra az áru. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

 Amennyiben a Vásárló véglegesítette rendelését és a megadott adatokban hibát fedez fel, akkor a lehető legrövidebb időn belül kezdeményeznie kell a rendelése módosítását. A hibás rendelés módosítását a megrendeléskor megadott e-mail címről küldött levéllel, vagy telefonhívással jelezheti Vásárló az Eladó felé.

A honlap használata

Megrendelés, árak

 

Az ille-olla kft  az ILLE/OLLA divat márka  internetes áruház üzemeltetője. A webáruház internetes elérhetősége: www.ille-olla.hu. A webáruház lehetőséget biztosít regisztráció nélküli vásárlásra is. A www.ille-olla.hu webáruházban történő böngészéshez, a szöveges tartalmak vagy a termékek megtekintéséhez nem feltétel a regisztráció.

A megrendelés elküldése írásbeli szerződésnek minősül, mely a megrendelő/vásárló és z ille-olla kft között jön létre. Az ille-olla kft  a megrendeléseket nyilvántartja, és azok a megrendelő számára bármikor hozzáférhetőek.

A www.ille-olla.hu  webáruházban vásárolt árukat nem lehet továbbértékesíteni.

A termékoldalakon és a termékek saját oldalán lehet az egyes termékeket a Kosárba betenni, de ez még nem jelent vásárlást. A Kosár véglegesítésével a megrendelés a Pénztárba kerül. A megrendelés jóváhagyása előtt a Kosár tartalma ellenőrizhető, módosítható, a megrendelés megszakítható. Egy adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatók. A www.ille-olla.hu   webáruház a megrendelésről visszaigazoló e-mailt küld.

A webáruházban a termékek kapcsán feltüntetett árak és más tájékoztatások nem minősülnek ajánlattételnek, ez csupán felhívás ajánlattételre. Az ajánlatot jelen szerződés szerint a fogyasztó teszi, amennyiben jelzi vételi, megrendelési szándékát a www.ille-olla.hu  felé.

A szerződés létrejötte az a pillanat, amikor a fogyasztó a terméket az ille-olla kft  részére kifizeti és a termék megrendelését az ille-olla kft visszaigazolja.  A feltüntetett árak minden esetben tartalmazzák az ÁFA-t, de a házhoz szállítás költségeit csak bizonyos esetben (lásd szállítási információk)

A megrendelések leadása a webáruházban elektronikus úton, a webáruház rendelési rendszerén keresztül történik. Emailben, telefonon leadott megrendeléseket csak számlázás, majd előre fizetés után áll módunkban elfogadni és teljesíteni.

A termékek vételára minden esetben 1 darab termékre vonatkozik.

A webáruházban megjelenő színek eltérőek lehetnek számos tényezőt figyelembe véve: köztük a számítógép képernyőjét, a használt mobil eszközt és a megjelenítési beállításokat beleértve. A méreteket a webáruházban feltüntetett mérettáblázat alapján lehet értelmezni. Minden ruha esetében a leírásban feltüntetett fazont figyelembe kell venni. A mérettáblázat csupán irányadó, hogy a ruhák milyen alapméret adatok alapján készültek.

A rendelésről kiállított számlára a rendelés során, a számlázási adatokhoz beírt információk kerülnek rá. A számlát a csomag átvételét követő 14 napon belül tudjuk sztornózni, módosítani. 14 nap után a számla módosítására nincs lehetőség.

Árak

Az árak forintban értendők, tartalmazzák a 27%-os áfát.  Nem zárható ki annak a lehetősége, hogy üzletpolitikai okból az Eladó az árakat módosítsa. Az árak módosítása nem terjed ki a már megkötött szerződésekre

E-számlázás

Társaságunk a 2007. évi CXXVII. törvény 175. §. szerinti elektronikus számlát alkalmaz. Ön a jelen ÁSZF elfogadásával belegyezését adja az elektronikus számla alkalmazásához. A vásárláskor megadott e-mail címére fogja megkapni a számlát, tehát a csomag nem fogja tartalmazni.

A rendelés véglegesítése (ajánlattétel)

Amennyiben Ön meggyőződött arról, hogy a kosár tartalma megfelel az Ön által megrendelni kívánt Áruknak, valamint az Ön adatai helyesen szerepelnek, úgy a „Megrendel” gombra kattintva zárhatja le megrendelését. A honlapon közölt információk nem minősülnek az Eladó részéről szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó megrendelések esetén Ön minősül ajánlattevőnek. 

Ön a „Megrendel”  gomb megnyomásával kifejezetten tudomásul veszi, hogy ajánlatát megtettnek kell tekinteni, és nyilatkozata – az Eladó jelen ÁSZF szerinti visszaigazolása esetén - fizetési kötelezettséget von maga után.

Rendelés feldolgozása, a szerződés létrejötte

Önnek bármilyen időpontban lehetősége van a megrendelés leadására. Az Eladó legkésőbb az Ön ajánlatának elküldését követő 1-3 munkanap során e-mail útján visszaigazolja az Ön ajánlatát.  A szerződés akkor jön létre, amikor az Eladó által küldött visszaigazoló email az Ön számára a levelezőrendszerében hozzáférhetővé válik.

Fizetési módok

Stripe bankkártyás fizetés

Paypal bankkártyás fizetés

Ezen fizetési mód esetén a PayPal rendszerébe irányítjuk át a vásárlót. Ott használhatja bankkártyáját vagy már meglévő PayPal felhasználóját a számla kiegyenlítésére. A bankkártya adatokat minden esetben a PayPal oldalán kell megadnia, így azok semmilyen körülmények között nem jutnak el a kereskedőhöz. Elfogadott bankkártyák: Visa (egyes Electron kártyák is), EC/MC dombornyomott kártyák.

Utánvétel Magyarország területén GLS házhoszszállítás vagy csomagpontba való kézbesítéskor

Személyes vásárlás

Nyitvatartási időben lehetőség van ellátogatni showroomunkban (1013 Budapest Döbrentei utca 6. 3.em/4) és személyesen vásárolni.

Magyarországon kívüli országokban a fizetés Euroban és online bankkártyás fizetésben történik a Stripe vagy  Pay Pal rendszerén keresztül illetve lehetőség van banki előre utalással.

A termék vételára: minden esetben a termékek mellett, a termékoldalon feltüntetett bruttó fogyasztói ár!

Amennyiben a hitel- vagy bankkártyán nincs elegendő hitel, fenntartjuk a jogot arra, hogy leszámlázzuk a felmerülő költségeket.

Showroomunkban van lehetőség bankkártyás (sum up, mypos) és készpénzes fizetésre is.

Átvételi módok, átvételi díjak, szállítással kapcsolatos információk

Szállítási területek:

Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Csehország, Románia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Belgium, Hollandia, Lichtensten, Luxemburg, Bulgária, Dánia, Franciaország, Olaszország, Monacho, Írország, Litvánia, Lettország, Spanyolország, Svédország, Észtország, Norvégia, Görögország, Portugália, Finnország, USA, Kanada, Svájc, Nagy Britannia, Japán, Izrael, Ausztrália

 1. SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

  Szállítási területek:

  Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Csehország, Románia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Belgium, Hollandia, Lichtensten, Luxemburg, Bulgária, Dánia, Franciaország, Olaszország, Monacho, Írország, Litvánia, Lettország, Spanyolország, Svédország, Észtország, Norvégia, Görögország, Portugália, Finnország, USA, Kanada, Svájc, Nagy Britannia, Japán, Izrael, Ausztrália

  1. Magyaroszágon való szállítási információk:
  •  Személyes átvétel

   Lehetőség van a rendelés megerősítése után személyes átvételre showroomunkban (1013 Budapest Döbrentei utca 6. 3.em/4) nyitvatartási időben.

   Showroomunkban nincs lehetőség utánvétre, viszont van lehetőség rendelés nélkül nyitvatartási időben vásárolni.

  Ebben az esetben showroomunkban bankkártyával is tud fizetni!

  •  GLS futárszolgálattal történő házhozszállítás 

   A  megrendelést követően minél hamarabb (1-3 nap) megpróbáljuk a csomagot átadni a futárszolgálatnak, akik többnyire 1 munkanap, de legkésőbb 1-3 nap alatt kiszállítják.

   

  Szállítási díjak:

  Megrendelés végösszege:

   

  Szállítási díj

  0Ft                      -

  42 000Ft

  1500Ft

  42 000Ft              -

   

  ingyenes

   

  • GLS csomagpontba küldés

   A  megrendelést követően minél hamarabb (1-3 munkanap) megpróbáljuk a csomagot átadni a futárszolgálatnak, akik többnyire 1 munkanap, de legkésőbb 1-3 munkanap alatt kiszállítják.

   Igazítsa saját idejéhez a csomagátvételt a GLS Automaták és GLS Csomagpontok segítségével.

  A GLS Automaták többsége elhelyezkedésüknek köszönhetően 0-24 óráig rendelkezésére áll. A csomag átvételére az értesítésben szereplő PIN kód megadásával 5 munkanap áll rendelkezésre. Az utánvét kifizetése Automata esetén kizárólag bankkártyával történhet.

  GLS CsomagPontok esetén a csomag átvételére érvényes személyi okmány bemutatásával szintén 5 munkanap áll rendelkezésre.

   Szállítási díjak:

  Megrendelés végösszege:

   

  Szállítási díj

  0Ft                      -

  42 000Ft

  1500Ft

  42 000Ft              -

   

  ingyenes

   •  Utánvét

   GLS házhoszállításkor és GLS csomagpontba küldéskor is van lehetőség utánvételre, melynek díja minden esetben +700ft. (Akkor is ha a szállítás ingyenes)

    

   Személyes átvételkor nincs lehetőség utánvétre. Csak helyben vásárláskor van lehetőség bankkártyás és készpénzes fizetésre.

    

   1. Szállítási információk GLS csomagküldő szolgálat I-II zónaba

    

   Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Csehország, Románia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Belgium, Hollandia, Lichtensten, Luxemburg, Bulgária területére

   A szállítást a GLS futárszolgálat teljesíti. A rendelést követően a csomagot 1-3 munkanap átadjuk a futárszolgálatnak, akik 2-5 nap alatt kézbesítik a küldeményt.

   Szállítási díjak:

   Megrendelés végösszege:

    

   Szállítási díj

   0Ft                      -

   53 000Ft

   9 500Ft

   53 000Ft              -

    

   ingyenes

    

   Az árak forintban vannak megadva, amely az aktuális napi árfolyamon váltódik át euróba így az eurós ár ennek megfelelően változhat, így ezek az eurós árak tájékozató jellegűek, kérem a forintos árat vegyék alapul.

   Szállítási díjak:

   Megrendelés végösszege:

    

   Szállítási díj

   0 €                      -

   139 €

   25 €

   139 €             -

    

   free shipping

    

    A szállítási költség a vámot nem tartalmazza, ami országonként eltérő lehet és azt a vásárló ezen felül kézbesítéskor fizeti, amennyiben az országa vámköteles.

   1. Szállítási információk GLS csomagküldő szolgálat III-IV zóna

   Dánia, Franciaország, Olaszország, Monacho, Írország, Litvánia, Lettország, Spanyolország, Svédország, Észtország, Norvégia, Görögország, Portugália, Finnország, Vatikán

   A szállítást a GLS futárszolgálat teljesíti. A rendelést követően a csomagot 1-3 munkanap átadjuk a futárszolgálatnak, akik 2-5 nap alatt kézbesítik a küldeményt.

   Szállítási díjak:

   Megrendelés végösszege:

    

   Szállítási díj

   0Ft                      -

   53 000Ft

   9500Ft

   53 000Ft              -

    

   2000Ft

    

   Az árak forintban vannak megadva, amely az aktuális napi árfolyamon váltódik át euróba így az eurós ár ennek megfelelően változhat, így ezek az eurós árak tájékozató jellegűek, kérem a forintos árat vegyék alapul.

    Szállítási díjak:

    

   Megrendelés végösszege:

    

   Szállítási díj

   0 €                 -

   139 €

   30 €

   139 €             -

    

   5 €

    

    A szállítási költség a vámot nem tartalmazza, ami országonként eltérő lehet és azt a vásárló ezen felül kézbesítéskor fizeti, amennyiben az országa vámköteles.

   1. Szállítási információk DHL csomagküldő szolgálattal A. zonába

   USA, KANADA, Svájc, Nagy Britannia

   A szállítást a DHL futárszolgálat teljesíti. A rendelést követően a csomagot 1-3 munkanap átadjuk a futárszolgálatnak, akik 5-10 nap alatt kézbesítik a küldeményt.

   Szállítási díjak:

   Megrendelés végösszege:

    

   Szállítási díj

   0Ft                      -

   53 000Ft

   12 000Ft

   53 000Ft              -

    

   2000Ft

    

   Az árak forintban vannak megadva, amely az aktuális napi árfolyamon váltódik át euróba így az eurós ár ennek megfelelően változhat, így ezek az eurós árak tájékozató jellegűek, kérem a forintos árat vegyék alapul.

    Szállítási díjak:

   Megrendelés végösszege:

    

   Szállítási díj

   0 €                 -

   139 €

   30 €

   139 €             -

    

   5 €

    

    A szállítási költség a vámot nem tartalmazza, ami országonként eltérő lehet és azt a vásárló ezen felül kézbesítéskor fizeti, amennyiben az országa vámköteles.

   1. Szállítási információ DHL csomagküldő szolgálattal B. zonába

   Japán, Izrael, Ausztrália

   A szállítást a DHL futárszolgálat teljesíti. A rendelést követően a csomagot 1-3 munkanap átadjuk a futárszolgálatnak, akik 5-10 nap alatt kézbesítik a küldeményt.

   Szállítási díjak:

   Megrendelés végösszege:

    

   Szállítási díj

   0Ft                      -

   53 000Ft

   15 000Ft

   53 000Ft             -

    

   6000Ft

   Az árak forintban vannak megadva, amely az aktuális napi árfolyamon váltódik át euróba így az eurós ár ennek megfelelően változhat, így ezek az eurós árak tájékozató jellegűek, kérem a forintos árat vegyék alapul.

   Szállítási díjak:

    

   Megrendelés végösszege:

    

   Szállítási díj

   0 €                 -

   139 €

   40 €

   139 €             -

    

   15 €

    

    A szállítási költség a vámot nem tartalmazza, ami országonként eltérő lehet és azt a vásárló ezen felül kézbesítéskor fizeti, amennyiben az országa vámköteles.

  Adattovábbítási tájékoztató

   

  Tudomásul veszem, hogy az ille-olla kft. (1013 Budapest, Döbrentei utca 6) adatkezelő által a www.ille-olla.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az unasonline kft, mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím adatok. 

   

  Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

   

  Adatvédelem

  Megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kérjük vásárlóinktól, amelyek feltétlenül szükségesek a rendelés lebonyolításához. Ezeket az adatokat harmadik fél számára nem adjuk ki és titkosan kezeljük. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához feltétlenül szükségesek.

  Hírlevél

  Feliratkozás esetén az adatok  (név és me-ail cím) tárolása a www.mailchimp.com –on történik. A tárolt adatot reklámcélra, hírlevél kiküldésére használj az ille-olla, de azt harmadik félnek nem adja tovább. 

  Jogfenntartás, tulajdonjogi kikötés

  Amennyiben Ön korábban már úgy rendelt Árut, hogy azt a kiszállítás során nem vette át (ide nem értve azt az esetet, amikor elállási jogával élt), vagy az Áru nem kereste jelzéssel érkezett vissza az eladóhoz, az Eladó a megrendelés teljesítését a vételár és a szállítási költségek előre történő megfizetéséhez köti.

  Eladó visszatarthatja az Áru átadását, ameddig nem győződik meg arról, hogy az Áru árának kifizetése sikeresen megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett Áru esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár és a szállítási díj összegét). Amennyiben az Áru ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót.

  Külföldre történő értékesítés

  Az Eladó nem különbözteti meg a Honlap használatával Magyarország területén és az azon kívül az Európai Unió területén belüli Vásárlókat. A jelen ÁSZF eltérő rendelkezése hiányában az Eladó Magyarország területén biztosítja a megrendelt Áruk kiszállítását/átvételét.

  A Magyarországon kívüli vásárlásra is jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak azzal, hogy a vonatkozó rendelet előírásai alapján jelen pont értelmezésében vevőnek az a fogyasztó minősül, aki valamely tagállam állampolgára, vagy valamely tagállamban lakóhellyel rendelkezik, vagy az a vállalkozás, amely valamely tagállamban letelepedési hellyel rendelkezik, és az Európai Unión belül kizárólag végfelhasználás céljából vásárol árut vagy vesz igénybe szolgáltatást, vagy ilyen szándékkal jár el. Fogyasztónak az a természetes személy minősül, aki olyan célból jár el, amely kívül esik kereskedelmi, ipari, kézműipari vagy szakmai tevékenysége körén.

  A kommunikáció és a vásárlás nyelve elsősorban a magyar nyelv, az Eladó nem köteles a Vásárló tagállami szerinti nyelven kommunikálni a Vásárlóval.

  Az Eladó nem köteles megfeleljen a Vásárló tagállama szerinti nemzeti jogban az érintett Áruval kapcsolatban meghatározott szerződésen kívüli követelményeknek, például címkézési vagy ágazatspecifikus követelményeknek, vagy hogy tájékoztassa a Vásárlót ezekről a követelményekről.

  Az Eladó eltérő rendelkezése hiányában Magyarországi ÁFÁ-t alkalmazza minden Áru esetében.

  A Vásárló a jelen ÁSZF szerint élhet jogérvényesítési lehetőségeivel.

  Eljárás hibás ár esetén

  Nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árnak minősül:

  • 0 Ft-os ár,
  • kedvezménnyel csökkentett, de a kedvezményt tévesen feltüntető ár (pl.: 1000 Ft-os Áru esetén a 20 %-os kedvezmény feltüntetése mellett 500 Ft-ért kínált Áru).

  Hibás ár feltüntetése esetén Eladó felajánlja az Áru valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron az Árut vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

  Panaszügyintézés és jogérvényesítési lehetőségek

  A fogyasztó az Áruval vagy az Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

  A fogyasztó szóban vagy írásban közölheti a vállalkozással a panaszát, amely a vállalkozásnak, illetve a vállalkozás érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozik.

  Fogyasztóvédelmi eljárás

  Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál lehetséges. Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fővárosi és vármegyei kormányhivatalok látják el, ezek listája itt található: http://www.kormanyhivatal.hu/

  Fogyasztói tájékoztató

  Tájékoztató a fogyasztó vevőt megillető elállási jogról

  Fogyasztónak a Ptk. 8:1. § 1. bekezdés 3. pontja szerint csak a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül, így jogi személyek nem élhetnek az indokolás nélküli elállási joggal!

  A fogyasztót a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § szerint megilleti az indokolás nélküli elállás joga. A fogyasztó az elállási jogát

  1. a)Áru adásvételére irányuló szerződés esetén
   aa)az Árunak,
   ab) több Áru adásvételekor, ha az egyes Áruk szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott Árunak,

  A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet által biztosított elállási idő 14 nap.

  Garancia, szavatosság

  Ön a termékkel kapcsolatos szavatossági igényét csak a termék mellé minden esetben mellékelt, az ille-olla Kft. által kiállított számlával együtt érvényesítheti. A szavatossági határidő a termék átadása a vásárló részére– jelen esetben a sikeres kézbesítés – napjával kezdődik meg, mely 12 hónapra vonatkozik.

  Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 19/2014. (IV.29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadóak.

  Nem vonatkozik a szavatosság a nem rendeltetésszerű használatból (kezelési útmutatóban leírtak), valamint az – erőszakos behatásokból eredő károsodásra, sérülésekre, ha az Ön által igazoltan átvett termék megrendelő érdekkörében felmerült káresemény miatt megsérül, vagy megsemmisül, ha a terméken az Ön, vagy más, nem az ille-olla kft képviseletében eljáró személy átalakítást, javítást végzett.

  A használati útmutatóban feltüntetett olyan hibákra, amelyeket Ön ismert, és amelyekre tekintettel árengedményben részesült.

  A www.ille-olla.hu  webáruház fenntartja az árváltoztatás jogát, valamint rajtunk kívülálló hibákért – legyen az nyomdai vagy technikai – felelősséget nem vállalunk. A www.ille-olla.hu webáruház fenntartja a jogot az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére.

  Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a www.ille-olla.hu  áruházban.

  Az Eladó kötelezettségei a fogyasztó elállása esetén

  Az Eladó visszatérítési kötelezettsége

  Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, az Eladó legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is. Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a rendelkezés nem vonatkozik a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási mód választásával okozott többletköltségekre.

  Az Eladó visszatérítési kötelezettségének módja

  A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén az Eladó a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján az Eladó a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. A Fogyasztó által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt az Eladó-t felelősség nem terheli.

  Többletköltségek

  Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettségünk. 

  Visszatartási jog

  Az Eladó mindaddig visszatarthatja a fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a fogyasztó az Árut vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvéttel vagy portósan feladott küldeményeket nem áll módunkban elfogadni. 

  A fogyasztó kötelezettségei elállása vagy felmondása esetén

  Az Áru visszaszolgáltatása

  Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, köteles az Árut haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az Eladónak vagy az Eladó által az Áru átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó az Árut a határidő lejárta előtt elküldi.

  Az Áru visszaszolgáltatásával kapcsolatos közvetlen költségek viselése

  A fogyasztó viseli az Áru visszaküldésének közvetlen költségét. Az Árut az Eladó címére kell visszaküldeni. Ha a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően felmondja az üzlethelyiségen kívül vagy távollévők között kötött - szolgáltatás nyújtásra vonatkozó - szerződést, köteles a felmondás vállalkozással való közlése időpontjáig teljesített szolgáltatással arányos díjat a vállalkozás számára megfizetni. A fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell megállapítani. Ha a fogyasztó bizonyítja, hogy az ily módon megállapított teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani. Kérjük vegye figyelembe, hogy utánvéttel vagy portósan visszaküldött Árut nem áll módunkban átvenni.

  Az elállási jog az alábbi esetekben nem gyakorolható

  Az Eladó kifejezetten felhívja az Ön figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben:

  1. a szolgáltatás maradéktalan teljesítése után, azonban ha szerződés fizetési kötelezettséget keletkeztet a fogyasztó számára, jelen kivételi esetre csak akkor lehet hivatkozni, ha a teljesítés a fogyasztó kifejezett előzetes beleegyezésével és annak a fogyasztó általi tudomásulvételével kezdődött meg, hogy elveszíti elállási jogát, amint a vállalkozás maradéktalanul teljesítette a szerződést;
  2. olyan Áru vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
  3. olyan nem előre gyártott Áru esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan Áru esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
  4. romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző Áru tekintetében;
  5. olyan zárt csomagolású Áru tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
  6. olyan Áru tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más Áruval;
  7. olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
  8. olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
  9. lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
  10. hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
  11. nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
  12. lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
  13. a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális tartalom tekintetében, ha az Eladó a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát, továbbá a vállalkozás visszaigazolást küldött a fogyasztó részére.

  Csere

  Amennyiben a megrendelt termék bármilyen okból nem megfelelő, és a vásárló cserét kér, akkor a visszaküldés postázás költsége a vásárlót terheli. Az újbóli kiszállítás, postázás költsége ingyenes melyet az ille-olla kft biztosít. A csere a megrendeléstől számított 14 napon belül kérhető az [email protected]  e-mail címen vagy a termék visszapostázásával, melyet a vásárló előre egyeztetett az ille-olla kft-vel. Ebben az esetben futárral kiküldjük a kiválasztott csereterméket  Önnek, és a futárnak tudja odaadni a visszaküldendő terméket.

  Amennyiben a korábban vásárolt termékből nincsen az a méret, vagy szín, amit a vásárló keresne, a cserélendő termék értékét le tudja vásárolni. 

  Vissza tudja küldeni a terméket, melyet olyan formában adunk vissza, amilyen a fizetés történt: készpénzben vagy ha utánvétellel vagy előre utalással fizetett – a megadott bankszámla számra visszautaljuk a vételár összegét. Amennyiben ezt az opciót választja, az alábbi címre tudja visszaküldeni a terméket:  

  ille-olla kft 

  1013 Budapest, 

  Döbrentei utca 6

  +36203210172 

   

  Elállás

  Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indoklás nélkül felmondani a szerződést.

  Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni elektronikus úton küldött levél útján a Cégünk elérhetőségei / adatai pontban feltüntetett elérhetőségek egyikére.

  Az ille/olla kft kizárólag bontatlan, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A sérült címkéjű vagy csomagolású termék nem értékesíthető új termékként, így azt nem áll módunkban visszavenni.

  Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

  Pénz visszafizetés kizárólag személyesen, vagy banki átutalással történik.

  Bankkártyás fizetés esetén a visszafizetés a bankszámlára visszaterheléssel történik, melynek határideje 14 nap. Amennyiben a vásárlást követően megváltozott a bankszámla száma, kérjük mindenképpen jelezze felénk.

  Az elállás/felmondás joghatásai

  Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást,kivéve szállítási költséget, utánvét díját. (illetve a vásárlót terheli a termék visszaküldésének költsége). A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

   Felelősség korlátozása

  Az ille-olla webáruház weboldalon és áruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Az ille-olla webáruház semmilyen módon nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami az ille-olla webáruházhoz való csatlakozás során vagy miatta következett be. A vásárló felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Az ille-olla webáruház nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt. Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, az ille-olla webáruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, megrendelését, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen. 

  Egyéb tudnivalók

  A www.ille-olla.hu  webáruház weboldalon történő megrendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja a jelen üzletszabályzatot, a vásárlási feltételeket és tisztában van a rendelés menetével. A megrendelést csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a megrendelő adatainak megrendeléskor az oldalon található mezőket maradéktalanul, valós adatokkal kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a www.ille-olla.hu webáruház felelősséget nem vállal.

  A www.ille-olla.hu  weboldal bármilyen része, így a képi és szöveges tartalmak is kizárólag a www.ille-olla.hu  webáruház üzemeltetőjének előzetes, írásos hozzájárulásával, és a forrás megjelölésével használhatók fel! Ugyanígy a webáruház/weboldal üzemeltetőjének előzetes, írásos hozzájárulása szükséges az oldalra mutató link létrehozásához is.

  A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

   

   

  Adatkezelési tájékoztató
  Adatkezelési tájekoztató

  BEVEZETÉS

  Május 25. napjától személyes adat kezelésére az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 számú rendeletében (továbbiakban: rendelet) meghatározottak alapján kerülhet sor.

  A jelen adatkezelési tájékoztató a Ille - Olla Kft., mint adatkezelő által kezelt személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatást tartalmazza a fent írt rendeletnek való megfelelőség érdekében.

  Személyes adatnak minősül az azonosított vagy azonosítható természetes személyre (továbbiakban: érintett) vonatkozó bármely információ.

  Személyes adat különleges kategóriájának minősülnek a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok. „A Home of Fashion Kft. személyes adatot harmadik fél számára nem ad át.

  Adatkezelésnek minősül a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

  AZ ADATKEZELŐ, AZ ADATKEZELŐ KÉPVISELŐJÉNEK, ILLETVE AZ ADATVÉDELMI TISZTVISELŐ KILÉTE, ELÉRHETŐSÉGE

  1./ Az adatkezelők és az adatkezelők képviselőjének kiléte és elérhetőségei

  megnevezése: Ille - Olla Kft.

  címe: 1013. Budapest Döbrentei utca 6. 3.em/4.

  cégjegyzékszám: 01-09-925283 

  adószám: 14902390-2-41

  telefonszáma:+36203210172

  e-mail címe: [email protected]

  honlapja: https://ille-olla.hu/

   

  képviselő neve: Illéssy Lenke

  képviselő címe: 1021 Budapest Vadaskerti utca 4.

  képviselő telefonszáma: +36303128261

  képviselő e-mail címe: [email protected]

   

  2./ Adatfeldolgozók

  Társaságunk az adatok kezelése során a jelen pontban megjelölt adatfeldolgozókat veszi igénybe. Az adatfeldolgozó a vele fennálló szerződés megszűnéséig kezeli az érintett személyes adatait.

  Az általunk kezelt személyes adatok az alábbi tárhely szolgáltatónál kerülnek tárolásra:

  Név: UNAS Online Kft.

  Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

  Elérhetőség: [email protected]

  Weboldal: https://unas.hu

  AZ ADATKEZELÉS CÉLJA, A KEZELT ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA, AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA,

  a címzettek meghatározása

   

  Az adatkezelés céljára, a kezelt adatok körére, az adatkezelés időtartamára, az adatkezelés jogalapjára, a címzettek meghatározására vonatkozó adatokat az alábbi linken elérhető táblázatok tartalmazzák:

  „Ille - Olla Kft. személyes adatot harmadik fél számára nem ad át.

  AZ ÉRINTETT JOGAI

  Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítéséttörlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint joga van az adathordozhatósághoz, mely jogok a I. pontban írt elérhetőségeken keresztül gyakorolhatóak.

  Az érintette a fent írtakon túl panasszal fordulhat a felügyeleti hatósághoz.

  Az érintett jogainak részletes kifejtését az alábbi pontok tartalmazzák.

   

  1./ Hozzáférési jog

  Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől írásos formában, közérthető módon visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

  1. a) az adatkezelés céljai, jogalapja;
  2. b) az érintett személyes adatok kategóriái;
  3. c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; az adattovábbítás jogalapjáról;
  4. d) a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
  5. e) az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
  6. f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
  7. g) az adatokat a forrására vonatkozó minden elérhető információ;
  8. h) amennyiben az adatkezelő olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntést hoz az érintett vonatkozásában, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené, ennek tényéről, valamint ilyen esetben legalább a döntéshozatal során alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár;
  9. i.) az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről;

  Az érintett tájékoztatását – indoklással – kizárólag a törvényben meghatározott esetekben lehet megtagadni. A tájékoztatás megtagadása esetén az adatkezelő írásban közli az érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az érintett bírósági jogorvoslattal élhet, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

   

  2./ Helyesbítéshez való jog

  Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

  Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

  Ha az érintett helyesbítés iránti kérelme nem teljesíthető, akkor a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül az adatkezelő az érintettel írásban közli a helyesbítés iránti kérelem elutasítását és annak ténybeli és jogi indokait. Ebben az esetben az érintett bírósági jogorvoslatot vehet igénybe, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

   

  3./ A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

  Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  2. b) az érintett visszavonja a személyes adatok vagy a személyes adatok különleges kategóriái kezeléshez szükséges, az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) az érintett a saját helyzetével kapcsolatos okból tiltakozik a közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az érintett a tiltakozik a közvetlen üzletszerzés érdekében történő adatkezelés, vagy a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódó profilalkotás során megvalósuló adatkezelés ellen;
  4. d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  5. e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére közvetlenül gyermekeknek kínált információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.
  7. g) az érintett a törlést kérelmezi
  8. h) a személyes adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
  9. i) az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
  10. j) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte

  Ha az érintett törlés iránti kérelme nem teljesíthető, akkor a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül az adatkezelő az érintettel írásban közli a törlés iránti kérelem elutasítását és annak ténybeli és jogi indokait. Ebben az esetben az érintett bírósági jogorvoslatot vehet igénybe, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

   

   

  4./ Az adatkezelés korlátozásához való jog, a személyes adatok zárolása

  Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) az érintett a saját helyzetével összefüggő okból tiltakozott a közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

  Ha az adatkezelés az előzőek szerint korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

  Az érintett kérelmezheti a személyes adatainak zárolását a kötelező adatkezelés kivételével.

  Ha az érintett zárolás iránti kérelme nem teljesíthető, akkor a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül az adatkezelő az érintettel írásban közli a zárolás iránti kérelem elutasítását és annak ténybeli és jogi indokait. Ebben az esetben az érintett bírósági jogorvoslatot vehet igénybe, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

   

  5./ A tiltakozáshoz való jog

  Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez, kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges adatkezelés ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

  Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

  Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

  Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan és a 2002/58/EK irányelvtől eltérve az érintett a tiltakozáshoz való jogot műszaki előírásokon alapuló automatizált eszközökkel is gyakorolhatja.

  Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

  Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvélemény-kutatás céljára történik.

  Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

  Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

  Ha az érintett az adatkezelő fenti döntésével nem ért egyet, illetve ha az adatkezelő a 15 napos határidőt elmulasztja, az érintett – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

   

  6./ Adathordozhatósághoz való jog

  Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

  1. a) az adatkezelés a személyes adatok vagy a személyes adatok különleges kategóriáira vonatkozó hozzájáruláson, vagy olyan szerződésen alapul, amelyben az érintett az egyik fél; és
  2. b) az adatkezelés automatizált módon történik; azzal, hogy
  3. c) e jog gyakorlása nem sértheti a törléshez való jogra („az elfeledtetéshez való jog”) vonatkozó pontban írtakat; továbbá adathordozhatósához való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait; illetve az adathordozhatósághoz való jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.

  Az adatok hordozhatóságához való jog fent írtak szerinti gyakorlása során az érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

   

  7./ Felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog

  Minden érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a rendeletet, személyes adatok kezelésével kapcsolatosan jogsérelem következett be vagy annak közvetlen veszély fennáll..

  Magyarországon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság látja el a felügyeleti jogokat, melynek elérhetőségei:

  név

  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

  székhely

  1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

  postacím

  1530 Budapest, Pf.: 5.

  telefonszám

  +36 (1) 391-1400

  faxszám

  +36 (1) 391-1410

  központi elektronikus levélcím

  [email protected]

   

  honlap URL-je

  http://www.naih.hu

   

  ügyfélszolgálat vagy közönségkapcsolat  elérhetősége

  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Ügyfélszolgálata

  telefonszám

  +36 (1) 391-1400

  faxszám

  +36 (1) 391-1410

  cím

  1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

  postacím

  1530 Budapest, Pf.: 5

  online ügyintézés elérhetősége

  https://naih.hu/online-uegyinditas.html

   

  AZ ADATKEZELŐ ELJÁRÁSA AZ ÉRINTETTET MEGILLETŐ A SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ HOZZÁFÉRÉSHEZ VALÓ JOG

  a helyesbítéshez való jog, törléshez való jog vagy a személyes kezelésének korlátozásához való jog, a tiltakozáshoz való jog, valamint az adathordozhatósághoz való jog gyakorlása során

   

  Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított fent írt határidőkön belül tájékoztatja az érintettet a kérelme nyomán hozott intézkedésekről. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

  Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított fent írt határidőkön belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

  Az adatkezelő a kérelemben kért tájékoztatást és intézkedést díjmentesen kell biztosítsa. Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre észszerű összegű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

  Az érintett jogainak megsértése esetén, valamint ha az adatkezelő a tiltakozását elutasította, bírósághoz fordulhat. A per az érintett választása szerint lakóhelye (tartózkodási helye) szerint illetékes megyei bíróság (a fővárosban a Fővárosi Törvényszék) előtt is megindítható.

  Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni, továbbá személyiségi jogsértés esetén az érintett jogosult sérelemdíj követelésére. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem esetén az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.