Kérdésed van? Hívj minket! +36203210172

Írj emailt: [email protected]

Találkozzunk személyesen: 1013 Budapest Döbrentei utca 6.

SZÍNTANÁCSADÁS

SZÍNTANÁCSADÁS ÖSSZEFOGLALÓ

Illéssy Lenke
SZÍNTANÁCSADÁS ÖSSZEFOGLALÓ

SZÍNTANÁCSADÁS

 

    Minden ember egyedi, szép és megismételhetetlen. Ez így van jól! Így teremtett meg minket az Isten. 

    De mégis vannak hasonlóságok és/vagy különbözőségek, ami miatt csoportokba tudjuk rendezni, tipizálni az embereket. A színekkel is így van ez, nemcsak az alkatokkal ( lásd az alkati sajátosságokat- link)

     Az itt leírt styling színtanácsadás támogatást ad abban, hogy tudatosan öltözködj, tudatosan vásárolj és a színeidnek megfelelő ruhadarabot válassz ki.  Olyat, ami kiemeli szépségedet. Mert egy jól megválasztott ruhadarab harmonikus és magabiztos megjelenést ad: segít az önbecsülésben, az emberek elismerésében és végső soron a siker elérésében.

A megfelelő színválasztásnál  fontos a szín tónusa és intenzitása, hogy jobban illjen az alap színeidhez. Hozzá kell tenni azonban, hogy a személyiségednek megfelelő legyen is legyen, ami illik az egyéniségedhez, habitusodhoz

     Egy nem megfelelő szín viselése esetén  az összhatásod nem lesz harmonikus, nem látnak meg az emberek a ruha mögött, elvonja a figyelmet az arcod szépségéről és rólad, illetve fáradt, sápadt benyomást keltesz (öregebbnek látszol). Sőt, még a bőrhibáidat is hangsúlyozza! 

Csak olyan színeket viselj, amitől ragyogsz!



Milyen színtípusba tartozol?

 

Ahhoz, hogy megismerd, melyik színtípusba tartozol, nem kell mást tenned, mint elővenni egy tükröt. Természetes fénynél vizsgáld meg, hogy milyen az arcod összhatása: hideg, vagy meleg, sötét vagy világos, élénk vagy fakó.



BŐR:

     Ha a bőröd inkább hideg hatású: hamvas, átlátszó, fakó: akkor a tél vagy a nyár színtípushoz tartozol. 

    Ha pedig éppen ellenkezőleg, bőröd inkább meleg hatású: barackos, sárgás, aranyos, akkor árnyalattól függően az ősz vagy a tavasz színtípus vagy. 

    Ha sötét a bőröd: az ősz típusba tartozol, ha világos, akkor a tél, nyár vagy tavasz.

 

    Ha bizonytalan vagy, bátran kérj segítséget ismerőseidtől. Kérdezd ki őket, hogy ők hogyan látnak téged. De személyesen én is tudok neked segíteni a csoportos és a személyes tanácsadásomon.

 

HAJ:

     A hajszínnél hasonóan kategorizálunk, mint a bőrnél: ha meleg színekben játszik a hajad, az ősz vagy a tavasz típusba tartozol; ha hideg hatású: a l vagy a nyár típusba. 

    Figyelem!  hiába van  barna színű hajad, tartozhatsz mind a négy típusba. A titok a részletekben rejlenek:  nem mindegy, hogy milyen árnyalatú!  Ez az ami meghatározza, melyik típusba tartozol.

    Barna haj:

  • ha hideg árnyalatú, sötét vagy őszbe hajló- akkor tél
  • ha arany-, gesztenyebarna- akkor tavasz
  • ha vöröses barna- akkor ősz
  • ha világos, hamvas barna (szinte szőkébe hajló)-akkor nyár típusú. 

     A szőke hajnál ugyanúgy fontos az árnyalat, mint a barnáknál:

  • világos vagy élénk, arany árnyalatú szőke-  tavasz típus
  • hamvas , hideg hatású szőke- nyár típus
  • mélyebb árnyalatú, aranyos, bronzos, barnás vagy vöröses- ősz típus
  • a tél típusúak között nincs szőke, illetve a festett platinaszőke haj

     Vörös árnyalatú haja  nemcsak az ősz típusúaknak, hanem a tavasz típusnak is lehet: a tavaszé üdébb, az ősz típusúé  mélyebb árnyalatú.

     Ha már őszül a hajad, a színtípusod a tél típus felé tolódik. 

 

SZEM: 

    A szemnél kicsit árnyaltabb és nehezebb a helyzet, mint a haj-vagy bőr színnél. Itt is figyelned kell az árnyalatokra: mennyire hideg hatású a szín, vagy meleg, élénk vagy fakó, világos vagy sötét árnyalatú. 

     Ha kék szemed van, nem mindegy, hogy milyen kék: ha tavasz típusú vagy, akkor élénk kék, vagy élénk türkizkék; ha nyár típus vagy, akkor szürkés árnyalatú a kék szemed; ha tél típus vagy, élénk, mélykék a szemed színe; ősz típus nem lehetsz kék szemmel.

 

    Ha tavasz típus vagy, a zöld szemed élénk zöld, türkizzöld. Ha nyár típus vagy, a szemed inkább hamvas, szürkészöld, színváltó. Ha ősz típus vagy, a föld színek között kell keresni az árnalatokat: borostyánszín; világos-, olívazöld. Ha tél típus vagy, a zöld szemed élénk, határozott színű. 

     A barna szemszínnél is az árnyalat a meghatározó: ha meleg árnyalatú, aranybarna a szemed, a tavasz típushoz tartozol; ha fakó, szürkés barna: a nyár típusba;  ha sötét, arany-vagy mogyoróbarna a szemed, akkor az ősz típusba, ha sötét, szinte már fekete barna, akkor a tél typusba. 

 

  Ha ráismersz egy-egy színnél magadra, lépj tovább és részletesebben olvass a különböző színtípusokról, hogy megtudd, tényleg abba a színtípusba tartozol, amire gondolsz!

Továbbá nézd meg, milyen színek  állnak jól neked! 

Kabát tippekről is olvashatsz!

 

Illéssy Lenke, ille/olla tervező