Kérdésed van? Hívj minket! +36203210172

Írj emailt: [email protected]

Találkozzunk személyesen: 1013 Budapest Döbrentei utca 6.

ALKAT TANÁCSADÁS

"O" - kerek alkat

Illéssy Lenke
"O" - kerek alkat

O, KEREK

 

O, kerek testalkatod van, ha:  

Jellemző, hogy a has a test leghangsúlyosabb része, ugyanakkor társulhat szinte minden más testalkat típussal is. Sokszor a terhességek és a túlsúly miatt is változik az arányod és más alkatból a kerek felé tolódhat. 

-a lábad a felső testedhez képest kifejezetten vékony és formás  

- melleid átlagos vagy inkább nagyobb méretűek. 

-  karjaid teltebbek, vastagabbak. 

- hasad kerek, a  derekad alig vagy egyáltalán nem látható. Ritka a lapos has, egy kis pocak mindig van

- csípőd inkább keskeny vagy átlagos méretű

- vállad ugyanakkora, vagy kicsit szélesebb, mint a csípőd

- hátad széles 

-feneked inkább lapos . A hangsúly az első testeden van, a pocakodon

Ez a testalkat számokban igy néz: ha méréskor és osztáskor ( derék/csipő) 1 körüli értéket kapsz kerek alkatú vagy. A csípőd és a derekad közel egyforma szélességű.

 

Hízás:

Ha “O” alkatú vagy, mindig is volt rajtad pár kiló súlyfelesleg, főleg a  pocakodnál. 

Ha hízol,  általában hasra hízol először.

Figyelem!. Lehet, hogy régen más fajta alkatod volt, de a terhességek nyomot hagytak rajtad. Szétnyílt a hasizmod van vagy nem tudod a pocakodról leadni a felesleget.

 

Váll-csípő arány:

Ha belenézel a tükörbe, és úgy ítéled meg, hogy vállad és csípőd közel azonos szélességűek, lehetsz X, I és O alkat. Ha viszont derekad telt, a csípőddel és válladdal egy vonalban vannak,biztos hogy O alkatú vagy.

Van, hogy melleid nagyobbak, karjaid vaskosabbak.

 

Alkat leírása: 

 „O” típusba tartozol, ha kicsi a különbség a körméreteid között ( mell-has-csípő), de ezt nem a széles derék, hanem a nagy pocak okozza. Az „O” típusúak  fenéktájon, a has tájékán és mellben is igencsak kerekdedek.

Idővel és a terhességekkel az   “X”,”I”, “Y”  típusú nők is  válhatak “O”, kerek alkatúvá.

 

Cél az öltözködésben:

Öltözködéskor a cél, hogy a telt  deréktájadat karcsúbbnak láttasd, a hangsúlyos hasadat elrejtsd, a szép részleteidet pedig kiemeld. Ezért a melled fölötti részt,a szép dekoltázsodat és a csípőd alatti formás, vékony lábadat kell hangsúlyozni.  Ruháid enyhén bő (nem zsák) ruhák legyenek. Praktikusak a hosszú, függőleges minták vagy sötét, egyszínű felsők is Ha ruhád több helyen szabott, kiváló megoldás lehet, hogy  a nagy mell-has felület megtörd.

 

Mit vegyél, és mit ne vegyél fel:

Ha hajlamos vagy hasra hízni, vagy egyszerűen a terhesség nyomot hagyott hasadon, olyan ruhadarabokat válassz, amelyek elrejtik ezt a zónát és más testrészeket emel ki, mint például a mell vagy a lábak.Legfontosabb öltözködési szabály, hogy az arcodat és a szép lábat hangsúlyozd, és a derekat elrejtsd. 

A mindent eltakaró bő, alaktalan oversize zsákruha  és póló bár kényelmes, és úgy érzed, eltakarja a nagy felületeid, volt képpen előnytelenek számodra. Ne viselj magas derekú szoknyát, és  nadrágot ; rakott szoknyát, szűk miniszoknyát, shortot; rövid felsőket, főleg ha szűkek. Felülre előnytelen még a nagy,  keresztirányú csíkozás, nagyobb virágminták, és a világos színek. Érdemes továbbá  kerülnöd a magasan záródó topokat, kerek dekoltázst, rövid, egyenes kabátokat vagy pufikabátokat.

 

Milyen anyagokat viselj:

Felülre válassz puha, laza anyagú felsőt, amiknek jó esése van és nem tapad rád. A merev, sűrű anyagok erősítenek. 

A puha pamut vagy viscose, vászon, gyapjú krepp, jersey, kötött anyagok, selyem jó választás. A lényeg, hogy az anyagnak szabad esése legyen, és a ruha kicsit bő fazonú legyen. Se ne túl bő, se ne túl szűk.  

Ha a felsőtestedhez képest vékony a lábad, hordj testhez tapadó farmert vagy macskanadrágot, vagy egyenes szárú nadrágot. 

 

Milyen színeket használj:

Számodra előnyös felülre az egyszínű, sötét darabok.

Alul a nadrág, szoknya,  lehet színesebb, játékosabb, világosabb. 

 

Milyen minta előnyös:

A felső testedet ne nagyon hangsúlyozd mintával. Alul viszont absztrakt  vagy virágos, világos mintával nyugottan játszhatsz.

 

Öltözködési tippek 

 

A legfontosabb, hogy a hangsúlyos, telt derekadat kompenzáld színekkel,részletekkel, bőségekkel. Felülre hordj  mélyen dekoltált, könnyebb, lezser darabokat, amik sötét tónusúak és részletgazdagak, hogy megtörjék az egybefüggő nagy felületet. A vékony alsó testedet pedig emeld ki világosabb színnel vagy mintával, feszülős ruhadarabokkal. A réteges öltözködés, a több szabásvonal a ruhadarabon előnyös lehet.

Kabát, blézer:

kabátjaid legyenek egysoros kabátok. A kiskabát/blézer inkább hosszított legyen, egyenes vonalú vagy enyhén karcsúsított. A nagy kabátod csípő alatt vagy comközépig érjen: a vékony lábad láttassa. A zsebekkel,szabásvonalakkal tudod kompenzálni a törzsed összefüggő felületét. A nagy gallér, vagy sál kiemeli az arcod szépségét.

Ezeket az ILLEOLLA kabátokat ajánlom: fay, fabiola, fioda, fioda bike, fiodella bike, fiodi bike mellény, franci mellény

Gallér:

A gallér vagy lehet markáns,nagy, kihajtós, “V” kivágású.

Vagy lehetálló kisgallér, csak akkor ne legyen magasan zárt. 

Dekoltázs:

A legjobb a mélyen dekoltált “V”nyak, amely nyújtja és megtöri a felsőtestedet.

Kiegészítők:

Nagy, élénk és harsány kiegészítőket horj minden menyiségben! A cél,hogy az arcodra, felsőtestedre tereld a hangsúlyt. 

Válassz színes láncokat  minden alkalomra; nagyobb fülbevalókat; színes karkötőket;nagy kitűzőket, brosst; extrább szemüveg, vagány, feltűnő frizurákat; sálakat, stólákat.  Sötétebb színtónusú ruházatodat remekül élénkítik a színes kiegészítők.  

Övet a csípőn, vagy a a has alatt viselj

Ujj:

Llegjobb a nem túl szűk, T ujjú  vagy hosszú ujjú felső

Felső:

Hordd a tapadós nadrágot csípő alá érő tunikával vagy dekoltált blúzokkal. Egy nőies, laza felsőrész ideális választás, hisz derékban nem feszes.

 Vagy a felső részed legyen A vonalú, fokozatosan bővülő,,ami tudja álcázni a hasadat. 

Ruha:

A legideálisabb választás az  egyenes ruha. Egy laza, derékban nem hangsúlyos ruha mögött elrejtheted a problémás hasi tájékodat.

Ha szépek a lábaid, válaszd a miniruha változatot.  Vállad tartsa meg a ruhádat; ruháid egyenes szabásúak legyenek; minden díszítés, extra a melled felett vagy a csípőd alatt legyen. A hangsúlyos kiegészitők is elvonját  a figyelmet deréktájról.

A ruhád hossza lehet a térded fölött is, mert igy  vékonyabbnak és hangsúlyosabbnak tűnik a vékony lábad. A combközépig érő tunika lehet mell alatt megtört, empire fazonú is

A hosszú. földig érő  egyberuha helyett válaszd inkább a rövidebb ruhát. 

Szoknya:

A szoknyád érjen  térd fölé vagy combközépig. Ne teljesen egyenes, hanem enyhén A vonalú. Játszhatsz a  sliccel is: például lehet aszimmetrikusan bevarrott. 

Nadrág:

Hordj feszülős, lábhoz tapadó slim fazonú elasztikus nadrágot vagy macskanadrágot. De hordhatsz egyenes és lágy esésű,bő szárú, vagy trapéz nadrágokat is. .A nadrág választásakor a lényeg, hogy a vékony lábadat szűk fazonnal, élénk színekkel vagy mintával hangsúlyozd.

Harisnya:

Ha vékony a lábad: színes, mintás harisnyát hordj. Ha rövid lábad van: cipő színével megegyezőt viselj.

Cipő:

Legyen világos,vagy színes, figyelemfelkeltő darab ,lapos,vagy középmagas sarkú. 

A csizma is kiváló választás, mert hosszítja a vékony lábadat.